Udgivelser

Rød Vintersol

rod vintersol cover

Af Anna Degnbol

Universet ekspanderede, jorden roterede, vand frøs og is smeltede.
Lidt blev til meget, blomst blev til muld, og stjerner løb om kap med lynets hast.


Rød Vintersol er en samling af 27 korte fortællinger i tegneserieform/graphic novel form, der alle berører dét at være til – at leve og at dø, og alt det ind i mellem.
    Rød Vintersol beskriver følelsen af forelskelse, ensomhed, at blive misforstået, tabet af en man har kær, eller sig selv, og større spørgsmål om tilgivelse, universet og kosmos – alt sammen på en stilfærdig, poetisk og vedkommende måde.
    Nogle af historierne er tunge på ord, nogle har næsten ingen og lader fortællingen afhænge af den visuelle side. Historierne udforsker tegneserien som medie og udnytter forskellige virkemidler, og lader de korte tegneserier stå stærke - både sammen og hver for sig.
    Rød Vintersol viser eksempler på, hvor mange forskellige ting tegneseriemediet kan, og hvordan det er i konstant udvikling – både på den globale scene, men i særdeleshed her i Danmark.

Om forfatteren:
Anna Degnbol debuterede i 2012 med sit første selvstændige tegneserieværk ”When We Were Silent”, en engelsksproget bog på 120 sider. Senere har hun deltaget i forskellige antologier, senest i Aben Malers antologi ”Jeg tegner, når jeg skriver”, hvor hun var i selskab med kunstnere som Morten Schelde og Nikoline Werdelin. I år er hun gæst på Danmarks største tegneseriefestival Copenhagen Comics.

Sagt om forfatterens andre værker:

“When We Were Silent” var Annas første længere tegneserieudgivelse, en overraskende moden og ambitiøs sag om tab, dæmoner og venskab – udført i en sikker, personlig streg (...).”

Erik Barkman, Nummer9.dk

”Særligt Anna Degnbol, der debuterede sidste år med den manga-afledte, inderlige meditation over venskab og tab When We Were Silent, formår i sine notater at forene det personlige med det kosmiske, det banale med det besynderlige.”

Mathias Wivel om bidrag til ”Jeg tegner, når jeg skriver”, Information

Rød Vintersol

Forfatter & illustrator:

Udstyr:

Pris:

 

Udgivelse:

 Anna Degnbol

 80 sider fuldt illustreret, hardback, B5 (17,6 x 25 cm) format

 kr. 250,- eks. moms. Eller 180,- inkl. moms direkte fra forfatteren
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

1.2.2015

Bestil dit eksemplar

eller tig dit lokale bibliotek om at få den på hylderne.