Kramhoft 1

OM FORFATTEREN: 

Lars Kramhøft kommer fra det mørke Jylland, hvor nætterne virkelig er mørke og fantasien ikke forstyrres af gadebelysning.
Han har (sammen med Tom Kristensen) vundet prisen for “Årets danske horrorudgivelse 2013” for den grafiske roman Made Flesh (På dansk:Fordærvet). Siden da har han skrevet en række anmelderoste børne og ungdomsbøger udgivet på Calibat.

Lars Kramhøft er kendt på skoler og biblioteker for at levere workshops, der begejstrer og giver læselyst blandt børn. Se mere her: larskramhoft.dk

Udgivelser

Rakkerpak 2 - Fabelagtige Leviathan

Rakkerpak 2 Fabelagtige Leviathan

De to evigt uheldige brødre Viktor og John Haiberg er på vej til Stålborg for at gøre deres lykke, da de bliver shanghajet af pirater. De bliver tvunget med på den gale kaptajn Salvador Sargozzas fanatiske jagt efter den sagnomspundne troldhval Leviathan, og det bliver en jagt, der fører dem helt til kanten af verden ... og hinsides ...

Ros til Rakkerpak 1: Et helvedes eventyr

En herlig, eventyrlig røverhistorie for barnlige sjæle med elementer fra folklore, gyset og Monthy Python.”

POLITIKEN

"Der er hæsblæsende action og fascination fra først til sidst!"

BØRN & BØGER

Først og fremmest – tegningerne i denne bog er fantastiske!”

DEN LILLE BOGBLOG

Endelig en serie med eventyr, som drenge faktisk kan være med til at nyde.”

FLYV MED MIG

 

Doktor Nukleus - Dommedagsscenariet

Doktor Nukleus DommedagsScenariet

Den samlede første sæson af online-serien

København er under angreb!

Ustoppelige robotter er dukket op ud af det blå og spreder død og ødelæggelse i København.

Midt i det hele befinder teenagepigen Cecilie sig. Hun prøver at få skrevet den opgave, der skal forhindre hende i at blive smidt ud af skolen, og samtidig redde sin bedste (og eneste) ven.

Sådan begynder Cecilies største eventyr. Et eventyr, der kaster hende hovedkuls ud i et verdensomspændende plot, der involverer både terrornetværket “Medusas Slanger” og den excentriske unge opfinder doktor Nukleus!

ISBN nr. 978-87-93281-37-0

Doktor Nukleus - Dommedagsscenariet
Forfatter:                   Lars Kramhøft
Iillustration:               Rikke Lindskov Loft
Udgivelse:                Efteråret 2016

Således forgår alverdens herlighed

Saaledes forgaar alverdens herlighed

af Lars Kramhøft

Fra den prisvindende unge forfatter Lars Kramhøft og forlaget Calibat kommer novellesamlingen ”Således forgår alverdens herlighed”. En samling som skriver sig ind i det nybrud af mørk, skandinavisk horror for voksne som også ses repræsenteret med værker som ”Lad den rette komme ind” og ”Færgen”.

Samlingen består af 12 noveller som hver på deres måde udforsker forskellige aspekter af horror genren; Der er nyfortolkninger af den gotiske spøgelseshistorie, den kropslige og grænse-overskridende fysiske rædsel, horror genren som satire og samfundskritik, og den filosofiske, eksistentielle skræk.

Samlingens titel, ”Således forgår alverdens herlighed”, er en reference til det latinske ”pater sancte, sic transit gloria munde”, der bruges ved pavens indtrædelsesceremoni og henviser til kødets forgængelighed. Og netop forgængeligheden, forfaldet og døden er gennemgående temaer i novellesamlingen; det er her forfatteren finder kilden til den dybe, alment menneskelige horror; i kroppens forfald, i sygdom, alderdom, død og tab. Den universelle rædsel ved den menneskelige tilstand.

Novellerne i ”Således forgår alverdens herlighed” stammer fra perioden  2011-2016, og flere af historierne har været udgivet før, både i Danmark og i udlandet, men optræder her for første gang samlet, på dansk, og i nyligt reviderede udgaver. Novellen ”Cestoda” var nomineret til Niels-Klim prisen for bedste lange novelle fra 2015, mens en anden novelle fra samlingen, ”Aftenrøde” tidligere i år blev sat op som Hørespil på CPH Stage.

 

Anmelderne siger:

”Lad det være sagt med det samme – her er tale om en velskrevet, underholdende, modbydelig, skræmmende og meget afvekslende udgivelse, som bør ramme langt bredere end den forholdsvis lille gruppe horrorlæsere Danmark kan mønstre.” Gyseren.dk, http://gyseren.dk/

”Der har i de senere år været god gang i den danske horror-litteratur med mange spændende udgivelser. Talentmassen er stor, og der er ingen grund til per automatik at hive en Stephen King-gyser ned fra hylden hvis man skal have lidt skræmmende læsning. Man kunne f.eks. snuppe en bog af Lars Kramhøft. Han er nemlig aktuel med novelle-samlingen ”Således forgår alverdens herlighed”, der over knap 300 sider byder på 12 uhyggelige, makabre og væmmelige historier – og det er god læsning.” Skræk og rædsel, http://gyserblog.blogspot.dk/2016/06/saledes-forgar-alverdens-herlighed-12.html

Således Forgår Alverdens Herlighed

Forfatter:                   Lars Kramhøft
Iillustration:               Mark Tholander
Udstyr:                      296 sider, softcover
Pris:                            kr. 149,95
Udgivelse:                   1.8.2016

Målgruppe: Voksenhorror, 18+

Bestil

Dæmonernes Spil

DaemonernesSpil

af Lars Kramhøft

OM BOGEN
De fem venner Mads, Sille, Dorian, Nikolaj og Rikke er på sommerferie på Mols da de falder over et mystisk brætspil i ruinerne af Kalø Slot. Spillet viser sig at være besat af mystiske kræfter, og da de
fem går i gang med at spille, begynder der at ske sære og uhyggelige
ting ...
En ældgammel ondskab er blevet sluppet løs, og de fem venners liv bliver aldrig det samme igen!

Dæmonernes Spil er en børne-ungdoms gyser der foregår i Danmark og har rødder i klassiske børnebøger som “De 5” men med en kraftig drejning i retning af gyser-serier som “Gåsehud” og “Er du bange for mørke.”


“Den danske gyserlitteratur har fået nye stemmer. Én af dem er Lars Kramhøft. Læg mærke til ham, for han kommer til at hjemsøge os med sine makabre historier.”

RIKKE SCHUBART - Filmforsker og forfatter

 

DÆMONERNES SPIL
Forfatter:                   Lars Kramhøft
Forside & illustration Tomas Præstholm
Udstyr:                       100 sider fuldt illustreret, hardback
Pris:                            kr. 250,-
Udgivelse:                   31.9.2015

 

Rakkerpak - Et Helvedes Eventyr

forside color 01 Rakkerpak

af Lars Kramhøft

Om bogen
”Rakkerpak” er humoristisk fantasy-serie for aldersgruppen 12 +. Serien handler om de to brødre Viktor og John der har en utrolig evne til altid at rode sig ud i de mest vanvittige eventyr. Da de ved et uheld – som involverer en rasende grif og dens unge – får ødelagt deres fars mølle, bliver de smidt ud hjemme fra og rejser, i klassisk eventyr tradition, ud i den store, farlige verden for at lære at blive voksne. På deres vej møder de bl.a. var-kaniner, alfer og formår at tabe et væddemål til en djævel. De mange farer og udfordringer som de to brødre møder på deres vej,  former dem og hjælper dem efterhånden til at modnes.
”Rakkerpak” er inspireret af den righoldige skat af folkeeventyr og folklore vi har i Danmark, men blander samtidig disse kilder med en mere moderne, tidssvarende fortællestil og absurd, tegnefilmsagtig humor. Man kan betragte serien som en nordisk pendant til populære tegnefilmsserier som f.eks.”Gravity Falls” og ”Adventure Time”.

Om forfatteren
Lars Kramhøft er mest kendt som forfatteren til den grafiske roman ”Made Flesh” som vandt prisen for ”Årets Danske Horrorudgivelse” i 2014 og senere blev udgivet på dansk af forlaget Valeta under titlen ”Fordærvet”. Lars Kramhøft har endvidere bidraget med noveller til danske antologier som ”Ny Dansk Fantasy 2014” (Forlaget Kandor 2014)  samt internationale udgivelser som ”The Lovecraft Ezine” og antologien ”Fear of the dark” (Sirens Call 2014). Om hans bidrag til ”Ny Dansk Fantasy 2014” hed det sig i lektørudtalelsen at "Samlingens titelnovelle er bedste bidrag, hvor Lars Kramhøft, der bl.a. også er yderst interessant tegneserie-skaber, med humoristisk overskud og bidsk gru giver fantasien fuld skrue og lader en genert forsanger for et gotisk metalband sande magiens pris”

Rakkerpak
Forfatter:                   Lars Kramhøft
Forside & illustration Lars Kramhøft
Udstyr:                       120 sider fuldt illustreret, hardback
Pris:                            kr. 250,-
Udgivelse:                   1.4.2015


Spørgsmål egnet til undervisningsbrug

I Rakkerpak får byen Ravnekrog besøg af en dommedagsprædikant som beskrives som noget mere underholdende end den sædvanlige prædiken henne i kirken. Hvilken rolle spillede kirken, præsten og forholdet til religion i gamle dages små bysamfund? Hvordan forgik prædikenen traditionelt?

Viktor tager på et tidspunkt en grif-unge med sig hjem, og får senere dens mor på nakken. En grif er et klassisk blandingsvæsen fra mytologien, der består af en løve og en ørn. Hvilke andre blandingsvæsner fra mytologiens verden kendes der, og hvilken rolle har de i andre fortællinger?

Eventyrenes skytshelgen, Rebekka Alphina, er en alf. Hvad er alfer, ifølge overtroen, for en slags væsner og hvilken rolle spiller de i forhold til menneskene i gamle dages samfund?

Viktor og John kommer en tur til helvede da de taber et væddemål med dæmonen Rastapus. Hvordan er helvede i tidens løb blevet skildret, dels i kristendommen, i litteraturen og i kunsten?