Udgivelser

Mere end veninder

MereEndVeninder

Af Line Lybecker

Mere end veninder – roman
young adult, realisme

Det er ikke nemt at starte et nyt kapitel i sit liv når man sidder fast i det gamle. Anja på 16 har svært ved at give slip på Nicoline, men da vennen Markus præsenterer hende for hans kusine Catherine, slår det straks gnister. Problemet er bare at Catherine bor i USA, og at Anjas mor er alt andet end begejstret for en lesbisk datter.

Om bogen
Mere end veninder handler om 16-årige Anja som er lesbisk, men endnu ikke sprunget ud selvom hun er meget afklaret med sin seksualitet. Bogen handler derfor ikke så meget om at springe ud, men mere om at være lesbisk i et almindeligt teenageliv med forældre- og kæresteproblemer, herunder forældrenes skilsmisse og et langdistanceforhold til den amerikanske pige Catherine. Bogen skildrer dermed homoseksualiteten som en integreret del af en piges liv i stedet for noget altoverskyggende; seksualitet har nok indflydelse på en persons liv, men er ikke afgørende for hvem personen er.
Mere end veninder er Line Lybeckers debutroman og første bog i en tematisk trilogi om køn og seksualitet hvor de to næste kommer til at handle om henholdsvis en homoseksuel dreng (2017) og en transkønnet pige (2018).

Om forfatteren
Line Lybecker (f. 1987) er en af grundlæggerne bag foreningen Håbefulde Unge Forfattere og er i dag medejer af forlaget Ulven og Uglen der udgiver fantasy for voksne. Hun er uddannet cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet.
Lige siden hun var lille, har Line været nysgerrig og fundet det interessant hvor forskelligt mennesker lever. Hun bryder sig ikke om fordomme, og for hende er det vigtigt at oplyse for at nedbryde barrierer skabt af fordomme, og vigtigt at vise unge at det er okay at være anderledes. Det var en af bevæggrundene for at påbegynde den tematiske trilogi med fokus på køn og seksualitet.

Mere end veninder

Forfatter:

Omslag:

Udstyr:

Udgivelse:

 Line Lybecker

Anna Degnbol

276 sider, hardback

28.1.2016

Bestil dit eksemplar

eller tig dit lokale bibliotek om at få den på hylderne.