Udgivelser

Adacio II: Haremsdreng

Adacio 2 cover

Af Michael Næsted Nielsen

I første bog blev Adacio på 16 og Giovanni på 13 er blevet taget til fange og solgt som slaver under en rejse i Mellemøsten i 1885. De bliver begge kastreret, så de ikke længere har noget køn. De er nu andre menneskers ejendom.
Men Adacios vrede over deres fortvivlede situation afløses af et svagt håb i bog 2. Han forelsker sig hovedkulds i den pige, som ejer ham, selv om han godt ved, at de aldrig vil kunne få hinanden. Pigen tilhører overklassen, mens Adacio er nederst i hierarkiet, intet ejer og aldrig vil kunne blive andet end slave. Han har intet at skulle have sagt. Hvordan håndterer Adacio alle de modsatrettede følelser? Han ved, at der findes to måder at undertvinge en slave – enten med lænker, straf, frygt og smerte, eller med venlighed, ømhed og kærlighed. Kan Adacio leve med også at skulle overgive sig følelsesmæssigt til slaveriet?

Bøgerne om Adacio er baseret på antropologiske videnskabelige artikler om brugen af slaver og eunukker i Det Osmanniske Rige i slutningen af 1800-tallet.

”Adacio – slaven fra Firenze er en voldsom og spændende historisk fortælling”
Preben Winther, forfatter og anmelder

”En fin historisk roman, der vender et svært emne på en god og kortfattet måde, og vil være velegnet som oplæg til diskussion i folkeskolens ældste klasser”
Udrag fra Martin w Hansens lektørudtalelse til Adacio – slaven fra Firenze

Om forfatteren:
Michael Næsted Nielsen er kendt for sine spændende og uhyggelige bøger for store drenge, med Adacio er han gået skridtet videre og har skrevet en bog for helt store drenge – der ikke bare underholder, men også vækker eftertanke.


Adacio II – Haremsdreng

Tegner og forfatter:
Udstyr:
Pris:
Udgivelse:
 Michael Næsted Nielsen
 61 sider, hardback
 kr. 225,-
 12.12.2014

 

 

 

Bestil dit eksemplar eller lån den på Ereolen

Adacio: Slaven af Firenze

Adacio cover 01

af Michael Næsted Nielsen

Slaven fra Firenze fortæller med stor indlevelse om 16-årige Adacio fra Italien, der af sin familie er blevet betroet at lede en handels karavane til Persien. På vejen tilbage bliver karavanen overfaldet og Adacio og hans rejsefæller bliver taget til fange og senere solgt som slaver. Kort efter bliver Adacio kastreret, hvilket er både levende og nøgternt beskrevet, og han opdager til sin gru, at der venter ham et liv hvor han bliver reduceret til et objekt og udnyttet seksuelt. Hans tab af frihed er total.

Den forholdsvis korte bog er baseret på antropologiske videnskabelige artikler om brugen af slaver og eunukker i Det Osmanniske Rige i slutningen af 1800-tallet.

Bogen er velegnet både til fritidslæsning for unge og som et debatskabende oplæg til undervisningsbrug i Folkeskolens ældste klasser og i Gymnasiet.

”Adacio – slaven fra Firenze er en voldsom og spændende historisk fortælling”

Preben Winther, forfatter og anmelder

”Beskrivelserne af den skæbne, der rammer hovedpersonen Adacio, er direkte og uden omsvøb.

Amdi Silvestri, forfatter

 

Om forfatteren:

Michael Næsted Nielsen er kendt for sine spændende og uhyggelige bøger for store drenge, med Adacio er han gået skridtet videre og har skrevet en bog for helt store drenge – der ikke bare underholder, men også vækker eftertanke.

Om forlaget:

Calibat er et mikroforlag drevet af Emil Blichfeldt og en række professionelle freelancere, der står for korrektur, redigering og grafisk arbejde.                 

 

Adacio – Slaven fra Firenze

Tegner og forfatter:            Michael Næsted Nielsen

Udstyr:                                43 sider, hardback

Pris:                                     kr 200,-

Udgivelse:                           12.12.2013

Flere oplysninger og kontakt:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Se mere på Klovi